UFC Fight Night 178

Natten mellan lördag och söndag svensk tid är det dags för UFC Fight Night 178, även kallad UFC Vegas 11, på arenan UFC Apex i Las Vegas. Det är många intressanta matcher på galan men vi har valt att fokusera på två av dem.

I galans huvudmatch, tillika hatmatch, möts den forne welterviktsmästaren Tyrone ”The Chosen One” Woodley och den frispråkige Colby ”Chaos” Covington. Woodley kommer från två raka förluster mot bra motstånd och Covington sågs senast utmana om titeln mot Kamaru Usman. Tonen mellan dem har varit hård, rentav brutal, under många år och detta trots att det inte funnits en match inbokad dem emellan… förrän nu. Covington gjorde sitt livs match senast, Woodley å sin sida har sett långsam och avvaktande ut i sina senaste framträdanden. Båda herrarna kommer från en gedigen brottningsbakgrund och denna typ av matchningar leder ofta till att matcherna hålls stående. Woodley har en fantastisk karriär bakom sig men Covington har visat att han är att räkna med i toppen. Vi tror inte att matchen varar i fem ronder utan att avgörandet kommer tidigare.

Betsson ger 2.35 på att matchen inte går till domslut, vilket är vårt förstaval. Vi tror på Colby Covington som vinnare och den vågade satsar på att han tar hem en TKO/KO-vinst till oddset 5.65, även det hos Betsson.På huvudkortet hittar vi även vår egen obesegrade Khamzat Chimaev. Khamzat tränar på Allstars Gym i Stockholm, tillsammans med bland andra Alexander Gustafsson. The Mauler har länge pratat om Khamzat som en topptalang och Sveriges nästa stora stjärna, och han har sannerligen fått en bra start på sin UFC-karriär. Han satte ett nytt rekord när han inom 10 dagar lyckades vinna två matcher, den första i mellanvikt och den andra i viktklassen under, weltervikt. Han lyckades också med bedriften att endast bli träffad med två slag på dessa två matcher. Han står nu inför sin största utmaning i karriären när han möter Gerald Meerschaert som har över 40 MMA-matcher i bagaget. Meerschaert har en förlust mot en annan svensk, Jack Hermansson, och vi hoppas och tror att Khamzat Chimaev lyckas med samma sak

Vi tror på Khamzat Chimaev som vinnare och vågar satsa på att han kammar hem vinsten på TKO/KO till oddset 2,50 hos Betsson.Värt att nämna är att arenan UFC Apex har den mindre oktagonen med en diameter på 25 feet. Skillnaden är endast 5 feet (c:a 1,5 meter) men den mindre ytan gör att matcherna blir lite tajtare, mer underhållande och inte sällan får ett avslut i förtid. Vi vågar därför satsa på avslut i båda matcherna ovan.

Missa heller inte matchen mellan Donald ”Cowboy” Cerrone och Niko Price. Vi väljer att inte sia om utgången, men kom ihåg –don’t blink!NFL

Torsdag - Cincinnati Bengals-Cleveland Browns

Detta är en match där båda lagen förlorade sina första matcher. Browns mötte ett riktigt bra Ravens så lite svårt att veta hur bra/dåliga dom verkligen var. Bengals imponerade inget speciellt i sin match. Vi tror att denna matchen kommer vara riktigt jämn så då finns det ett visst värde på:

Bengals +5 poäng. Odds 2.1. Unibet
Söndag - Jacksonville Jaguars-Tennesee Titans

Titans håller vi verkligen som favoriter här och vi tror att dom kommer vinna matchen men frågan är om dom kommer att klara av att vinna med mer än 8 poäng. Titans gjorde ju en kanon säsong förra året så dom har lite att leva upp till. Men som sagt vi tror att Titans vinner men tycker att det finns ett visst värde på jaguars +8

Jaguars +8. Odds 2.02. 888sport
Söndag - Dallas Cowboys- Atlanta Falcons

Falcons har sen långt tillbaka ett ganska dåligt försvar och kastar otroligt mycket så det finns egentligen till en poäng rik match men tror ändå att Cowboys kommer dra ner en aning på tempot. Vi tror också att Cowboys kommer vinna denna matchen men inte hitta något speciellt odds för detta.

Under 51. Odds: 2.1 Leovegas
Söndag - Minnesota Vikings- Indianapolis Colts

Vikings tappade sin match mot ett riktigt bra Aron Rodgers/Packers och här tror vi att dom är otroligt revansch sugna. Vi tycker till och med att dom borde vara favoriter i denna match så kan ju vara något vi har missat.

Vikings +3 poäng Odds. 1.95 / Nordicbet
Vikings som vinnare 2.4. / Nordicbet
Söndag - Los Angeles Rams-Philadelphia Eagles

Rams är ett riktigt bra lag men framförallt så har Eagles riktigt mycket skador vilket gör att vi tror dom kommer ha svårt att ge en ordentlig match mot rams

Rams att vinna. Odds 1.92 Betsafe
Söndag - Buffalo Bills-Miami Dolphins

Dolphins såg riktigt svaga ut mot Patriots men däremot så har Dolphins historiskt haft en otroligt varierad form men tycker ändå att det finns ett visst värde på Bills för dom såg stundtals riktigt bra ut i söndags.

Bills -6.5 Odds. 2.14 Unibet
Söndag - Tampa Bay Buccaneers-Carolina Panthers

Panthers tappade sin första match mot Raiders som vi tror är bättre än vad man tror så summan av det borde vara att Panthers inte gjorde så dålig match som man kan tro. Buccaneers drog på sig otroligt mycket penalties och fick inte alls igång sitt spel. Vi tror ändå att Buccaneers tar hem det och att Tom Brady lyfter upp sig och tar hem det men inte med jätte stora marginaler.

Panthers +8 poäng. Odds. 2.12 Williamhill
Söndag - Baltimore Ravens-Houston Texans

Självklart ser vi Ravens som klara favoriter i denna match men däremot si fick dom inte alls igång sitt spring spel och det tror vi att dom kommer fokusera på denna match.

Under 51 poäng Odds 2.0 Unibet
Söndag - Seattle Seahawks-New England Patriots

Man ska visserligen aldrig underskatta Patriots som har en tradition av att alltid plocka fram det som behövs vid rätt läge. Men däremot såg Seahawks riktigt bra ut så vi tror att dom kommer fortsätta se vassa ut och vi tror också att Seahawks är ett lagen som går till playoff.

Seahawks -4 poäng Odds. 1.91
Söndag - Pittsburg Steelers-Denver Broncos

Steelers hade en enkel match mot Giants och imponerade inte direkt medans Broncos hade en tuff match mot Titans och spelade bra mot dem och speciellt hade dom ett bra försvar och det är lite därför som vi tror att det finns ett värde på Broncos.

Broncos +7. Odds 2.01 10betUS Open 2020

US Open, United States Open Championship, är en av fyra majortävlingar i golf för herrar. 2020 års tävling spelas på Winged Foot och anses av Tiger Woods som en bland de tuffaste banorna - Tjock ruff och hala greener.

Phil Mickelson är en populär och välkänd spelare på touren. Efter denna tweet kan man inte annat att älska Mickelson.

” Heard someone place 45k on me to win the open at 75 -1 (pays 3.3 mil) Hopping for both of us I have a 3 shot lead on 18 tee. ”

Vi tror på ett mer säker kort att gå på, världstvåan Jon Rahm. Han är en av favoriterna till att vinna sin första major och Spaniens första vinst i US Open. Jon Rahm har spelat bra under året och speciellt på tuffare banor. Jon Rahm känner sig redo, och vi tror hans starka mentalitet och teknik kommer ta hem Spaniens första US Open och Jan Rahms första major.

Spela på Jon Rahm som vinnar av US Open 2020 - Nordicbet odds: 10:05AFC

AFC North

Detta är för oss en division som kommer att domineras av Baltimore Ravens. Ändå sen Jamal Jackson kom in i Ravens så hände det verkligen något med laget. Dom har som dom alltid haft en riktigt bra försvar men det är något som man räknar med att Ravens ska ha. Men just nu har dom också ett anfall och ett riktigt kul anfall att titta på. Jackson springer själv med bollen, tar många egna first downs och dessutom har en riktigt bra arm. För oss är det en självklar vinst för Ravens i denna division för vi tycker inte något av dom andra lagen imponerar så mycket och kommer inte vara med och slåss om playoff-platserna.

AFC South

Detta är en mycket jämnare division. Titans överraskade verkligen förra året och frågan är verkligen om dom kommer kunna hålla i det. Efter att man släppte dokumentären Gamechangers om Plant based mat skulle optimera kroppen så var en del av Titans lag med i denna dokumentär. Det visade sig ju att den Plant based dieten verkligen levererade. Vi håller ändå Titans som favoriter att vinna denna divisionen men tror att det kommer vara en riktigt tight in i dom sista matcherna

AFC East

Vanligtvis så har man alltid Patriots som favorit, men frågan är i år när Tom Brady inte spelar om Cam Newton kan axla det ansvaret och fylla upp Bradys roll i laget. Framförallt tycker vi inte att Cam Newton imponerade något speciellt. Vi tror faktiskt att Buffalo Bills kommer att vinna denna divisionen

AFC West

Chiefs har ju ett självklart favoritskap på sig som regerande mästare. Dom visade direkt i första matchen att deras anfall sitter kvar i fjolårets kaliber. Men här tror vi att det kommer hända något spännande. Las Vegas har sen länge velat ha ett NFL och nu äntligen fått det av Raiders som har fått lämna Oakland till Vegas. Det man vet är att dom kommer göra en ordentlig satsning på detta laget. Dom har inget speciellt försvar och egentligen inte jätte spektakulärt anfall heller som leds av Derek Carr. Men här tror vi verkligen att Raiders är laget som kommer att överraska i år. Det ska ändå tilläggas att både Broncos och chargers är bra lag i år men bara det att vi tror att Raiders och Chiefs är lagen som kommer toppa denna divisionen. Inte alls lika tufft motstånd på denna sidan i år. Men vi tror ändå att det kommer stå mellan Chiefs och Ravens där vi ändå tror att Ravens tar det till slut. Vi har ju ändå lyft fram Raiders som en joker för denna Conference och tycker att dom ska kunna komma upp och skaka om lite här.

NFC

NFC North

Detta kommer bli en jämn division och dom flesta har räknat med att det kommer stå mellan Green Bay Packers och Minnesota Vikings. Vikings var det vassare laget förra året och vann den avgörande matchen mot Packers men i år tror vi att speciellt Aron Rodgers är revansch sugen och kommer att lyfta upp laget till den nivån som behövs. Sen tror jag faktiskt att vi kommer få se ett mycket starkare Bears än vad dom flesta tror så andra plasten är inte alls given för Vikings

NFC South

Här har vi verkligen Saints som favorit. En fråga som många frågar sig är: Ska Drew Brees lyckas få en super bowl igen. Dels har vi Drew Brees som favorit till MVP och dom har ett helt magiskt anfall med vad vi tycker är ligans absolut bästa receiver Michael Thomas. Men division vinsten är inte självklar för en annan fråga som alla ställer sig är: Hur kommer Tom Brady spela i Tampa Bay Buccaneers? Vi tror verkligen inte han är där bara för lönen utan han vill verkligen bevisa att han kan leverera utanför patriots och det är också i år som Super Bowl går av stapeln i Tampa Bay. Men till slut så tror vi att saints tar hem det och Buccaneers kommer att få kämpa till sig en wild card plats.

NFC East

Detta är en spännande division som vi faktiskt tror att det är året som Dak Prescott kommer att få till detaljerna och Cowboys kommer komma tillbaka till stor form. Dom har alltid haft e bra organisation men i dom senare åren inte lyckats få till dom sisat detaljerna men detta är året som det kommer ändras. Eagles verkar ha alldeles för många skadade redan denna säsong så dom har vi räknat bort en aning i år.

NFC West

Här har vi den absolut jämnaste divsionen. Cardinals överraskade och spelade kanon bra och slog 49ers i första matchen. Både Rams och Seahawks ser riktigt bra ut. Men framförallt så tycker vi att Russel Wilson såg fantastiskt bra ut och hela laget såg riktigt vassa ut, så vi håller Seattle Seahawks som favorit att vinna här. Hela Conference är fylld med så många bra lag som verkligen kan kliva upp och vinna i år men om vi ska välja ett lag så kommer vi att lyfta fram New Orleans Saints som favopriter att vinna Conference och ta sig till Super Bowl.

Bäst odds för att spela på division- och conferencevinst hittar ni på BetwayNFL-säsongen är igång

Tampa Bay Buccaneers- New Orleans Saints

Kvällens mest spännande match tycker vi är Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints. Tom Brady går upp emot Drew Brees, ett klassiskt Hektor-Akillesmöte Tom Brady som har spelat i Patriots i 20 år har till slut lämnat och bytt till Buccaneers och detta lagom till att det är Buccaneers ska hålla i Super Bowl i år.

Saints är otroligt starka i sin dome men i helgen får dom ingen hjälp av sin publik som brukar vara en extra krafr. Sen ska det tilläggas att historiskt har Saints alltid börjat lite svagt i första matchen för säsongen. Dessutom tror vi att Brady är sugen på att visa upp att han inte är för gammal och att han kan prestera utan Patriots.

Spela på Buccaneers till 2.5 på SpeedybetLas Vegas Raiders-Carolina Panthers

Las Vegas har till slut fått sitt NFL lag och det gick ju riktigt bra när om fick sitt NHL lag. Efter att pandemin i princip har stängt ner hela Vegas genom stängda casinon så tror jag ännu mer att dom kommer göra en jätte satsning mot sportens värld. Raiders har inte levererat på väldigt länge men det är nu det vänder och det är raiders som kommer vara en Joker i år.

Första matchen är visserligen på Panthers hemma plan i Charlotte men tror att laget kommer att börja sin resa här

Snabbare erbjuder bra odds för Raiders som vinnare med -3 poäng

Efter första veckan så kommer vi i vanlig ordning samla ihop våra tankar om vad vi förväntar oss av säsongen och vilka lag som vi tror vinner varje division. Följ oss och våra tankar nästa vecka

Baltimore Ravens- Cleveland Browns

Ravens har alltid varit känd för sitt försvar och det har egentligen alltid funnits värde på att spela under linjerna i Ravens matcherna men sen kom Lamar Jackson och ändrade allt.

Ravens har fortfarande kvar sitt magiska försvar men dom gick från att vara ett relativt tråkigt lag till ett av dom absolut roligaste lagen att se på. Lamar Jackson förflyttar sig med bollen, han tar egna first downs och samtidigt har en riktigt bra arm. Han kör ett spel som är väldigt sällsynt i NFL men otroligt saknat.

Browns är ett lag som har legat i dom nedre regionerna och det räknar vi med att dom gör i år igen så vi förväntar oss inte mycket mer av dom i denna match.

Vi tycker det finns ett värde på över 48 poäng till ett odds på 1.95 på BetwayKungen blev kvar, länge leve den nye kungen?

Den 31 oktober 2002 föddes Anssumane Fati Vieira, i Guinea-Bissau, ett land beläget vid väst-afrikanska kusten. Förra säsongen blev han den yngste Barca-spelaren att göra mål i La liga, den yngste spelaren att debutera i Champions League för Barca och den yngste någonsin, i hela CL, att göra mål. För några dagar sedan slog han ännu ett rekord, när han blev den yngste någonsin att göra mål för Spaniens landslag. Fati hoppade i praktiken över Barcas B-lag och även det Spanska U21-laget, han gick från pojkfotboll till A-lagsfotboll. Som spelare utmärker hans sig genom att vara kvick, duktig en-mot-en och att finna målet med enkelhet. Men framförallt utstrålar han en oräddhet, en självklarhet på plan. Fati har the X factor, från dag 1. Påminner det om någon annan? Ja, Ansu Fati är, utan tvekan, det mest spännande som hänt Barca sedan Lionel Messi slog igenom och på många sätt överträffar Fati den Messi som gjorde sin första match för Barcas A-lag 2003.

Det är stora ord från undertecknad, “överträffar Messi”. Men på fotbollsplan uppvisar Fati en direkthet som snarare påminner om CR7, i sitt rörelsemönster liknar han Henri och han har en likebility som överträffar de alla tre övriga nämnda, Messi, Cristiano Ronaldo och Thiery Henry. Ansu Fati är (tyvärr) även en spelar-agents våta dröm och det är med viss bävan jag kan konstatera att Jorge Mendes skrivit kontrakt för att få representera honom framöver.

För att hålla sig till det rent spel-mässiga ska det bli väldigt intressant att se hur Koeman kommer att använda Fati. Förra säsongen utgick han oftast från vänster ytterposition och gjorde det med framgång. Dock har hans näsa för mål gjort att jag väldigt gärna velat se honom mer centralt. Det finns mycket så många skäl att ge honom chansen, med Griezman till höger, Messi fri position bakom och Dembele till vänster. På pappret är detta en väldigt spännande offensiv, återstår att se om vi får uppleva den.

La Liga - mer spännande än på länge! (än någonsin?)

Till helgen drar La liga igång. Eftersom Barca deltog i Europa-cupspel hoppar man över de två första omgångarna och har sin första match omgång 3. 

Två faktorer gör att fotbollsklubbarna i Spanska högstaligan har mer jämlika förhållanden än på länge. De senaste 10-15 åren har inneburit ett pengaregn över fotbollsindustrin, vilket gjort att väldigt många spelare idag kan livnära sig på sporten. Stor-stjärnorna tjänar ju VÄLDIGT mycket pengar men det finns också en massa spelare som tjänar MYCKET pengar, och sen de som tjänar PENGAR, ja, ni fattar. Allt kapital leder till att det idag finns många spelare som inte spelar i en av topp-klubbarna, utan i andra lag i de olika ligorna, övriga lag har helt enkelt blivit bättre.
I kombination med detta har Corona i år slagit hårt mot klubbarna och då främst de större klubbarna eftersom de har fått se sin omsättning sjunka väldigt mycket i båda relativa och positiva tal. Alltså, de mindre klubbarna blir bättre och bättre och de större klubbarna kan inte köpa sig bibehållet försprång. Därför känns det mer spännande än på länge att ställa flera av de frågor som tidigare år mest ställs för att man måste ställa vissa frågor inför en ny säsong. Men, i år, fortsätter Villareal sin utveckling, vad kommer David Silva betyda för Real Sociedad (kommer Alexander Isak att förankra sin plats i start-elvan?)? Var ska Simeones spelidé ta vägen, har han nått vägs ände med sin defensiva inställning? Fortsätter Monchi i Sevilla att göra fantastiska värvningar, Racitic inte minst, kommer man att kunna fylla tomrummet som Éver Banega kommer att lämna? SÅ många frågor, jag kan knappt vänta på att följa med när frågetecknen rätas ut, med start till helgen!

Spela på vem som vinner La liga

Årets Arbitrage - Amerikanska valet

I nuläget så är Joe Biden favorit till att vinna valet. Så här ser oddsen ut just nu.

Vi tror att dessa odds dels kommer pendla ganska ordentligt i kommande veckor ända fram till valet men också att när det baar är några veckor kvar så kommer oddsen vara närmare 1.9 på Joe Biden och kanske 2.1 på Donald Trump. Detta kommer ge ett otlrigt värde på att hitta ett fantastiskt arbitrage som kommer i bästa fall kunna vara uppe i 40%. Vi själva har än så länge bara lagt bets på Donald Trump på Betfair och kommer fortsätta uppdatera dessa oddsen fram till valet för att se hur det kommer svänga.

HUR DU BLIR EN VINNARE INOM BETTING

Kan du gå plus på betting? Eller sitter spelbolagen med alla fördelar så att alla spelare i längden kommer förlora? Vi vet att det är möjligt att gå plus på betting och vi kommer berätta om våra tankar för att du ska lyckas.Men hur ska man komma igång med sin betting eller hur ska man vända sin betting till ett plusresultat? Här kommer vi guida dig steg för steg;

Det första du ska göra är att ta reda på vilken summa du har att avvara för din betting och skapa din egna bankroll. Detta ska vara pengar som du inte behöver ta av under den närmaste tiden. Detta är en av det absolut viktigaste punkterna för att du ska kunna hantera nersvingar. Det kommer komma nersvingar och då är det viktigt att hålla sig till den planen du har satt upp för att kunna landa på ett positivt resultat i slutändan. Ta gärna del av våra tankar om hur du ska sköta ditt spelkapital, s.k. bankroll management.

För ett tag sedan kollade jag på ett program där det ställdes en fråga, jag kommer inte ihåg vilket program eller vilket år detta var men det är inte relevant. Detta var ett år då Roger Federer vann Wimbledon och frågan var hur stor procent av alla bollar han vann under den turneringen. Tänk på det, vad tror du? Majoriteten av alla svarade mellan 70-80% av bollarna medan svaret var 55%. Man behöver inte vinna alla bollarna och likadant så behöver man inte sätta varje bet för att slutresultatet ska bli en succé. Detta passar väldigt bra in på uttrycket `positiv coin flip’ som vi kommer pratat mycket om senare.

Vi kommer aldrig att prata om att dubbla sina pengar på en helg utan vi siktar på att ha en positiv avkastning över tid. Vi jämför oss hela tiden med börsen och räknar alltid med att våra spel ska leverera en bättre avkastning än vad börsen gör. Vårt mål är också att slå börsens årsavkastning, men kvartalsvis.

Lika många sätt som det finns att investera på börsen, lika många sätt finns det att spela på i sportsbetting världen. Man pratar om att det är viktigt att förstå sig på sina investeringar och skulle säga att det är lika viktigt att förstå sig på vad man bettar på. Man kan givetvis bara följa speltipsen men vi skulle ändå säga att man gör ett bättre resultat om man förstår sig på vad man satsar på.

Det finns en rad olika program där ute som letar upp value odds men då innebär det också att man får placera galet många bets. Den absolut största fördelen med detta är att alla odds som kommer upp är otroligt blandade mellan alla sporter och marknader och vi kan nästan lova att inom en månad så har du fått bra koll på vad som egentligen passar dig själv.

Majoriteten av alla våra speltips kommer från 1X2 matcher inom fotboll. Vilket passar för alla olika bets storlekar. Här kan man satsa allt ifrån 100:- till 25 000:- per bet om man så vill.

DEN PSYKOLOGISKA ASPEKTEN AV ATT BETTA PÅ SPORT

Detta skulle vi säga är den absolut viktigaste delen av allt Har valt att vänta och skriva detta innan jag själv var inne i en dålig period och när vi nu går på första veckan av 2020 så har jag avslutat året med den absolut sämsta månaden under året så då passar det väl bra att få ner sina tankar. Den stora frågan är att: Hur hanterar man när alla sina bets går förlorade? För även om du gör sin reasearch rätt och gör allt exakt likadant som man alltid gör så kommer det alltid komma perioder då betten inte sitter som dom ska. Det är då så viktigt att man har funderat igenom sin betting plan ordentligt från början så att man har möjlighet genomföra den när det går dåligt och att man till slut vänder upp det till ett positivt resultat i slutändan.

Steg för steg

  • Komma fram till vilken sport, vilken marknad som man har kunskap i och som man förstår sig på. Man ska veta om hur ligan är uppbyggd, hur många omgångar det osv. Vet så många spelare som kan visa mig att dom har ett plusresultat i en liga eller i en sport men ändå inte slutar plus på hela året för när den ligan är slut för året så fortsätter man betta på saker man inte har en aning om. Det är så viktigt att hålla sig det man kan och bara låta bli dom andra delarna. Detta leder också till att när något händer i matcherna, så har man en förståelse av att det som hände är sannolikhet att hända igen i nästa match eller om det var något sensationellt som gjorde att resultatet blev som det blev. Självklart kan man lära sig om flera sporter men man ska inte räkna med att det blir lätt och det är där vi kommer in på steg 2.

  • Skriv ner alla din bets. Jag älskar själv att använda excel till detta och tycker att man snabbt kan få en bra överblick över sina bets. Skriv ner själva bettet, oddset på matchen och gärna lite tankar om ditt bet. Det är lätt att glömma om sina förluster och bara fokusera på dom betten man vann på men skriver man ner alla bet så blir snart väldigt klart för dig själv om man ligger plus eller minus.

    Alla hör alltid om dom som vinner och det är lätt att bara bli infångad i det och köra på men man ska veta att den totala majoriteten av alla spelare förlorar för annars hade inte spelbolagen funnits. Så våga vara kritisk och ställ krav på dig själv inför varje bet så kommer det bli ett bättre resultat i slutändan.

  • Betsize: Ingen kan egentligen säga vad som är rätt och fel här men vårt absoluta råd är att börja med små bets. Det är lättare att hantera swingarna och fortsätta göra 1 rationella beslut inför varje bet. Öka på dina bets stegvis med försiktighet. Det kommer alltid finnas saker att betta på så försök att eliminera den vanligaste tanken : Tänk om jag hade satt mer så hade jag vunnit så mycket för det var ett säkert bet. Det finns inga säkra bet! Därav att vi alltid ser våra bet som en coin flip och räknar med att vi ska förlora hälften av våra bets.

    Avslutningsvis vill vi säga att våga ha tålamod, att bli en vinnare på spelmarknaden händer inte över en natt. Låt det ta den tiden det tar och under den tiden lär känna din egna spelprofil. Läs gärna igenom våra tankar om hur man hanterar sin bankroll.

    Självklart ska man utnyttja alla sidornas bonusar och är det något som ni undrar över så tveka inte på att hoppa över till kontaktformuläret och ställ era frågor.


BANKROLL MANAGEMENT

Hur ska du tänka? Vi får kontinuerligt frågor om hur man ska hantera sin bankroll och det är verkligen en svår fråga för teorierna skiljer sig åt otroligt mycket. Vårt sätt är att placera upp till 5% av sin bankroll på varje match. När vi går igenom bets så gör vi det veckovis, då blir det naturligt att vi tar 5% av vad vi har i början av veckan. Vi satsar oftast lika mycket på varje match och sen när veckan är klar så räknar vi om bankrollen inför nästa vecka. Antalet bets skiljer sig från vecka till vecka, och det brukar vara mellan 5-20 bets beroende på hur mycket värde vi hittar.

Det mest optimala är självklart att räkna om sin bankroll efter varje bet och ta fram 5% av sitt kapital för just det bettet. Men i vårt fall så lägger vi alltid ut veckans bet på måndagar för att alla som följer oss ska ha tid att se våra tips.

Man ska inte underskatta den psykologiska aspekten av betting. Det är där majoriteten av alla spelare ”gör bort sig”. Det kommer komma negativa veckor och då är det ännu viktigare att följa de regler du har satt upp. Det är inte bra att i mitten av en period bryta reglerna och öka bets storleken för att vinna tillbaka det du förlorat snabbare. Oftast slutar det enbart med att du tömmer ditt spelkonto och att du får börja om från början igen

För att följa upp den psykologiska aspekten av den bankroll management som vi presenterar så innebär det att när din bankroll växer, så ska också dina bets öka i storlek. För att dra en personlig koppling till detta så växte jag själv upp i en familj med hårt slitande egenföretagare som lärde mig värdet av en krona. Vilket i detta fallet innebär att det finns en maxsumma på mina bet för att jag ska kunna göra mina beslut och må bra när jag väljer matcher. För även om hela min bankroll idag är pluspengar, så skulle jag inte kunna klara av att lägga bets på 25 000 kr. För när det kommer en negativ swing så kan det innebära att man missar 10 bets i rad, vilket ger konsekvenser att det är svårt att fortsätta ta logiska beslut som ger positivt avkastning. Medans om mina bets pendlar mellan 1000-2500 kr så kan jag hantera dem negativa swingarna på ett helt annat sätt och fortsätta ta bra beslut som gör att jag blir vinnare i längden.

Detta är något som varierar från person till person men det är en otroligt viktig aspekt att tänka igenom innan du börjar spela. För även om vi levererar positiva resultat så innebär det också att det finns perioder då vi gör förluster.

VAD ÄR VÄRDE? Vad är egentligen värde inom betting världen? Det absolut bästa värdet du kan få inom betting världen är självklart välkomstbonusarna, som i många fall dubblar din egna insättning. Så vi rekommenderar helt klart att du utnyttjar alla bonusar för att kunna bygga ett så bra startkapital som möjligt.

Det finns olika varianter när man pratar om value betting. Vårt sätt att se på det är att du försöker hitta ett bet som är ungefär 50/50 chans till vinst, men ger mer än 2.0 i odds och på det viset har du en “positiv coin flip” framför dig. Det är begreppet “positiv coin flip” som vi kommer kontinuerligt jobba med. Detta gör att du inte behöver sätta mer än hälften av dina bets och ändå sluta på plus, för många av dessa bet ger ett odds på 2.1-2.9.

Värde på våra speltips. Mycket av vårt värde hittar vi på fotboll på 1X2 där man väldigt ofta hittar ett odds över 2.0 och laget är ändå favoriter till att vinna matchen. Detta är också ett enkelt sätt lära sig betta och många kan identifiera sig med den typen av bet.

När vi letar värde till våra speltips så använder vi inget program utan vi screenar alla matcher manuellt och då har vi ett riktmärke att vi försöker följa dom tre starkaste lagen i varje liga och dom tre svagaste lagen i varje liga. Utan en exakt statistik så vet vi att dom tre starkaste lagen har vunnit majoriteten av sina matcher och de tre sämsta har förlorat sina matcher. Så kan man få över 2.0 i odds att någon av topplagen ska vinna eller ett odds över 2.0 på att någon av dom sämre lagen ska förlora så finns det generellt sett ett värde där.

Typexempel. Denna match spelas den 24:e november 2019 och är i franska Ligue 1. Toulouse-Marseille: Marseille ligger två i ligan och Toulouse ligger näst sist i ligan och Marseille ger 2.25 i odds. Detta är precis den sortens bet vi söker inom fotboll. Bara för att detta bet ingår exakt i vad vi letar efter så ökar vi inte på våran bet size utan vi ligger kvar på samma storlek som vår bankroll tillåter. Ändrar du storlek på bet från den mallen de satt upp så blir det inte längre ett statistiskt coin flip utan då kommer resultatet påverkas av vad du själv tror om matchen och när det ser som bäst ut, så är det inte alltid så bra som du tror. Detta är också en klar parallell man kan dra mot börsen, när allt ser som bäst ut så köper personer in sig på alla topparna och säljer ut sig på botten. Vilket betyder att det är oftast inte så bra som det ser ut så här är det viktigt att följa riktlinjerna man har satt upp för sig själv och kombinera det med en sund bankroll management.

Bara på att spela på 1X2 så har vi släppt mellan 5-10 matcher i veckan och under dom senaste månaderna har vi levererat en avkastning på 22% i månaden. Detta är helt utan att veta en enda startuppställning i någon liga eller någon spetskunskap om själva lagen. Vi har bara läst statistik och sett till att vi alltid har ett positivt coin flip framför oss, vilket gör oss till vinnare i längden.

Det finns naturligtvis flera sätt att spela på och vi kommer fortsätta att ta upp flera sätt men detta är ett sätt som vi har sett fungera. Det som verkligen är bra med detta sättet är att det är stora matcher och stora budgetar på dessa marknader vilket gör att det kan passa alla olika sorters budgetar.

Hoppas ni följer oss och tar del av alla våra speltips framöver!